úterý 8. prosince 2015

Jakou zvolit velikost prsních implantátů?

No přece takovou, aby se vám líbila! J Ale ne, až tak jednoduché to zase není. Kromě estetických představ tu hrají roli také fyzické předispozice. Nemůžeme očekávat, že všechny ženy po vložení stejného implantátu budou mít stejná prsa.

Při správné volbě implantátu vždy záleží na „základě“, tedy na původních prsou, a na velikosti hrudníku. V případě vložení příliš velkých implantátů může být výsledný efekt opravdu umělý, implantát bude z boku vidět a prsa budou nepřirozeně tvrdá. Ale tyhle meze lékař zná a taky vám je sdělí. Co se týče nejčastěji užívané velikosti v Čechách, jedná se o implantáty o objemu 200-400ml, přičemž přání pacientek je obvykle zvětšení na plné B až C.
Při výběru nového poprsí se řeší několik rozměrů implantátu:
  • Výška/profil (jedná se o „trčivost“ implantátu) 
  • Průměr 
  • Objem

Tyto parametry jsou na sobě závislé a například s větším průměrem zpravidla roste i objem implantátu.  Co se týče výšky, ta je poměrně zásadní určuje celkový vzhled poprsí. Používají se implantáty v následujících profilech:
  • Nízký profil (low profile) - je určen pro ženy, které touží pro decentním zvětšení prsů, avšak v některých případech může působit trochu „placatě“.
  • Střední profil (moderate profile) - vypadá velmi přirozeně a zvětšení je poněkud markantnější než u předchozího typu.
  • Vysoký profil (moderate plus profile) - není určen všem ženám, ale často se používá u žen, jejichž anatomie hrudníku a přání snese větší zvětšení.
  • Extra vysoký profil (high profile) - Jedná se o největší profil, který se na českém trhu vyskytuje. Každá žena by měla respektovat rady lékaře a vybírat si tento typ pouze s ohledem na svou anatomii hrudníku.


Co se týče závislosti profilu na průměru implantátu lze říci, že implantát o průměru 11cm v nízkém profilu vyčaruje menší prsa jako implantát se stejným průměrem ve vysokém profilu. Na konzultaci jsem se dozvěděla, že nízký profil se v dnešní době už nedává tak často a že výběr profilu se posunul z původního nízký/ střední/ vysoký na střední/vysoký/extra vysoký. Zjednodušeně řečeno, více se dávají vyšší profily :)

Průměr implantátu pak závisí od velikosti hrudníku. Když se větší nevejdou, tak se prostě nevejdou. Netvrdím, že tak postupují všude, určitě se najdou kliniky, kde vám dají implantát jaký jen chcete. Avšak estetická hodnota výsledku a možné komplikace jsou pak na zvážení každé jedné pacientky. Taky v případě, že žena chce menší prsa a má větší hrudník, je potřeba brát závislost průměru implantátu a jeho výšky do úvahy. V takovém případě se zpravidla volí implantát většího průměru a nižšího profilu.

Na této stránce lze najít tabulky velikostí implantátů různých značek a typů. Dá se tam hezky proklikat a udělat si obraz o tom, jaké velikosti se vyrábějí.

Objem je nejčastěji uváděný údaj u plastických operací prsou a taky závisí na volbě profilu a průměru implantátů. Každopádně správnou velikost implantátu není možné zvolit od počítače ale je potřeba ji konzultovat s lékařem a hlavně na sobě odzkoušet.


Jenom pro doplnění příběhu :)  já jsem zvolila kulaté implantáty značky Polytech o velikosti 315ml ve vysokém profilu a to měřím 168cm, vážím 52kg a obvod pod prsy mám 73cm. Původně jsem chtěla 360ml ale doktor mě ukecal, tak doufám, že budu spokojena :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře